Výchova umením TVVP 9

Späť
zlý
dobrý, ale ...

Popis: Témy uvedené v TVVP sú detailne rozpracované do samostatných vyučovacích hodín v metodických materiáloch pre učiteľov a pracovných zošitoch pre žiakov. Môžete si ich zakúpiť vo vydavateľstve Georg Žilina, p. Ing. Dostál, email: dostal@kniharstvogeorg.sk, t. č. 0918450530. Sú vypracované v tom istom štýle ako materiály pre 8. ročník od toho istého kolektívu autorov, ktoré získali aj doložku MŠ SR.


Diskusia

pridať komentár

* Reagovať | Martina Bieliková | (29.08.2012 10:48 - neprečítaný)

diky moc mi to pomôže, keďže na školenie k Vám do Žiliny nás nepustia !!!

* Reagovať | Alena Kvasnicová | (29.08.2012 16:36 - neprečítaný)

Vďaka, veľmi mi to pomôže!!!

* Reagovať | Anita Tomaníčková | (30.08.2012 22:32 - neprečítaný)

Vrelá vďaka! Pomôže

* Reagovať | Lýdia Štrihová | (31.08.2012 22:43 - neprečítaný)

ďakujeme pekne, len ten odkaz na elektronickú podobu materiálu pre deviaty ročník na stránke www.kniharstvogeorg.sk tam nikde nemôžem nájsť.

* Reagovať | Jana Schubertová | (09.09.2012 23:18 - neprečítaný)

Ďakujem za upozornenie. Už by to malo byť v poriadku. Uložila som to aj na stránku našej školy: http://zstrnove.edupage.org/.

* Reagovať | Jana Schubertová | (09.09.2012 23:24 - neprečítaný)

Som rada, že sme vám pomohli. Ak budete mať k dispozícií aj naše materiály nemusíte sa vôbec namáhať s prípravami. Prichystáte si iba uvedené pomôcky, prečítate si prípravu a môžete učiť. Obsah tohoto predmetu v našom ponímaní je o zábave, tvorivosti, integrovaní poznatkov a kritickom myslení. Všetkým držím palce a prajem veľa šťastia a úspechov v novom školskom roku.

* Reagovať | Mária Sabová | (13.09.2012 17:07 - neprečítaný)

srdečne ďakujem!

* Reagovať | Anita Tomaníčková | (21.09.2012 19:50 - neprečítaný)

vrela vdaka, velmi pekneee

* Reagovať | Dagmar Karoľová | (23.09.2012 17:59 - neprečítaný)

Budem úprimná, mám z tohto predmetu zvláštny pocit. Má byť spojením hudby, výtv. umenia, fotografie, filmu atď. Nemohlo sa to učiť až na SŠ? Ja učím hudobnú výchovu 31 rokov. Teraz učivo "napchali" len po 7. ročník, ale obsah vedomostí je obrovský. Veď Beethoven si nezaslúži aby sme ho spoznali za 1 hodinu. A ľudové piesne? Učebnice sú plné Felixových muzikálových skladieb. Jednoducho nie je priestor na tie piesne, ktoré ovládajú mnohé generácie a podotýkam, že nie som typ starej vyhorenej učiteľky. Ak som sa chcela bližšie oboznámiť s Výchovou umením tak som sa prihlásila na inštruktáž do Košíc 29. 9. 2012 ako ináč v sobotu. Ešte že mi p. riaditeľka zaplatila 33 Eur !Deti si majú kúpiť pracovný zošit za 3, 50Eur. Povedzte mi či je to normálne, že niekto niečo vymyslí a nie je to dotiahnuté do konca. V 8. a 9. ročníku sú šikovné deti s ktorými sa mohli nacvičovať kultúrne programy alebo to mám robiť poobede zadarmo? Len mi nepovedzte, že je to moje poslanie. Už som toho v školstve preskákala dosť s celkom slušnými výsledkami.

* Reagovať | Jana Schubertová | (24.09.2012 00:56 - neprečítaný)

Milá pani Karoľová, veľmi sa na Vás teším. Školenie budem robiť ja osobne takže sa o probléme, ktorý ste naznačili môžeme spolu osobne porozprávať. Dlhujem však vysvetlenie kolegom, ktorí si Váš vstup prečítajú.
Metodika, ako aj pracovný zošit je osobnou iniciatívou presne takých učiteľov ako ste vy. Robili sme to vo svojom voľnom čase (v noci a cez soboty a nedele, pretože takmer všetci máme vlastné rodiny) a verte mi, že nie pre zisk. V našom štáte sa takéto iniciatívy nehodnotia finančne. Ponúkli sme náš spôsob vyučovania tohoto predmetu všetkým učiteľom nie preto, aby sme ich nahnevali a preto aby žiaci "museli" platiť, ale preto, aby sme im pomohli. Naše ministerstvo sa nepostaralo o žiadne materiály, ktoré by mohli používať všetci bezplatne. Mysleli sme si, že učiteľov poteší ak budú mať k tomuto predmetu načas materiály, ktoré by im pomohli tento náročný predmet zvládnuť. Ja osobne ho však považujem za výborný a pre žiakov v tomto veku za prínosný. Viem o čom hovorím, pretože všetky témy, ktoré sa v našich materiáloch nachádzajú boli vopred overené v praxi a stretli sa s pozitívnym ohlasom u detí.. Ak Vám naše materiály nevyhovujú nemusíte s nimi pracovať. Môžete si vytvoriť vlastné podľa učebných osnov, ktoré sa nachádzajú na stránke www.statpedu.sk.
Čo sa týka ceny pracovného zošita myslím si, že nie je drahý. Pomôcky na angličtinu, či iné predmety sú oveľa drahšie a nad ich potrebnosťou sa nikto nezamýšľa - berieme to tak, že to žiaci a učitelia ku svojej práci potrebujú. Výchova umením je predsa rovnocenný predmet ako všetky ostatné. Ak ho učíte musíte ho brať vážne a učiť ho najlepšie ako sa dá. Na výletoch predsa žiaci minú oveľa viac peňazí na hlúposti. Rodičia minú mesačne tiež veľa peňazí na nezmysly ako cigarety, časopisy a pod. 3,50 EUR na celý rok nepovažujem za likvidačné. Ja zastávam stanovisko, že moji žiaci musia mať všetko, čo môžu mať, ak je to podľa môjho názoru kvalitné a potrebné.
Školenie je v sobotu preto, lebo ja som učiteľka ako vy a navyše ešte zástupkyňa riaditeľa školy. Tieto aktivity nespadajú do mojej pracovnej náplne, preto ich musím robiť vo svojom voľnom čase. Ponúkli sme v minulosti termín v piatok a narazili sme na problém, že učiteľov nepustili riaditelia, kvôli zastupovaniu. Verím však, že nebudete banovať čas trávený so mnou a ostatnými prihlásenými kolegami.
Cenu školenia stanovil organizátor, ktorý znáša všetky náklady. Ako zástupkyňa Vám môžem zodpovedne povedať, že táto cena je jedna z najnižších aká sa v súčasnosti za školenia platí. Toto školenie nie je povinné. Mali by ste byť rada, že sa Vám snaží vedenie školy pomôcť aj za cenu "finančnej straty". Mala som na školeniach počas minulého roka niekoľko učiteľov, ktorí si to zaplatili z vlastného vrecka, ak tam chceli byť.
Ja som tiež učiteľka HV a myslím si, že osnovy sú celé pomýlené. Žiaci na ZŠ by mali v prvom rade spievať, tancovať, hrať sa s rytmom a poznávať národnú hudbu. Hudobné vzdelávanie patrí do ZUŠ. Pokiaľ viem tak nácvik kultúrnych programov nie je v osnovách žiadneho vyučovacieho predmetu. U nás v škole to učitelia robia za náhradné voľno alebo ako krúžkovú činnosť zaplatenú zo vzdelávacích poukazov. Samozrejme po vyučovaní. Neviem koľko kultúrnych programov ročne robíte. Je fakt, že my robíme iba 2 max.3 a nezaťažujeme tým iba jedného učiteľa.
Ste nahnevaná, že musíte ísť v sobotu na drahé školenie, že žiaci si musia kúpiť drahý pracovný zošit a metodika sa Vám nepáči. Na čo by ste boli nahnevaná, keby to, čo som vymenovala vôbec nebolo?
Niektoré veci nedokážeme zmeniť, zaoberajme sa tými, ktoré dokážeme aspoň ovplyvniť. Teším sa v sobotu.

* Reagovať | Jarmila Fedorová | (22.10.2012 19:34 - neprečítaný)

Pekne vypracovaný časovotematický plán.

* Reagovať | Ľudmila Farbiaková | (05.09.2014 22:55 - neprečítaný)

Ďakujem, pomôže...


*Pridať komentár

Učiteľ: Jana SchubertováViac 

Predmet: Výchova umením
Ročník: 9. ročník ZŠ (Kvarta OG)

Autor: Jana Schubertová, Katarína Búziková, Veronika Hnátová, Alžbeta Kozelková, Gabriela Kulinová, Tatiana Malinová, Boris Schubert
Typ dokumentu: Metodický materiál
Vytvorené dňa: 28.08.2012 12:56
Formát súboru: pdf
Veľkosť: 425 kB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Etická výchova, Slovenský jazyk a literatúra predškolská príprava, 1. ročník ZŠ, 2. ročník ZŠ, 3. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ Mária Lehoczká
Výchova umením 8. ročník ZŠ (Tercia OG) Jana Schubertová
Výtvarná výchova 3. ročník ZŠ Katarína Meliorisová
Výchova umením 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Dana Zajícová
Výchova umením 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Marta Valkovičová
Výtvarná výchova 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Martina Muchová
Výchova umením 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Alexandra Ďurinová
Etická výchova, Triednictvo 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Daniela Švecová
Hudobná výchova, Výchova umením 8. ročník ZŠ (Tercia OG), 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Viera Genčanská
Výtvarná výchova Nešpecifikovaný Ružena Daduová
Obohatenie, Výchova umením 7. ročník ZŠ (Sekunda OG), 8. ročník ZŠ (Tercia OG) Tatiana Haľamová
Slovenský jazyk a literatúra, Všeobecné 8. ročník ZŠ (Tercia OG), 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Jaroslava Koníčková
Všeobecné 2. ročník SŠ (Sexta OG), 3. ročník SŠ (Septima OG) Jana Dubivská