Problematika zabíjanie tuleňov

Späť
z
zlý
dobrý, ale ...

Popis: Fotografie dokumentujúce utrpenie tuleňov


Diskusia

pridať komentár

* Reagovať | Ľudmila Jarabicová | (13.11.2009 13:32 - neprečítaný)

Pán kolega, chvályhodné, že prinášate i takúto problematiku. Už tu podobná prezentácia bola - Krvavé kožuchy. Dlho sa o tejto téme u nás mlčalo, je načase poukazovať na takéto nehanebné praktiky. My sa s mojimi deťmi (vlastnými) zapájame do rôznych akcií aspoň podpisovaním petícií či prispievaním ochranárskym organizáciám. Pozornosť mládeže treba upriamiť i tým smerom, že i oni môžu pomôcť, nielen plakať nad strašným osudom týchto nádherných zvierat. V tomto roku po mnohých protestoch napr. aj Putin zakázal zabíjať tulene v Rusku! Tým sa stal príkladom i pre Kanaďanov. Teraz v rámci prípravy zimnej olympiády v Kanade ochranárske organizácie zvýšili svoje úsilie na ochranu tuleňov. A podarilo sa napr. v tomto roku zachrániť až štvrť milióna tuleňov! Viete, keď človek dostane takúto správu, že i on svojím dielom pomohol chrániť tieto nádherné zvieratá, je mu až tak lepšie. A deťom iste treba tiež ukázať možnosť, že i oni môžu pomôcť, v akomkoľvek smere - či už kŕmením vtáčkov, vyvesovaním búdok, ochranou psov, mačiek či iných zvierat pred týraním alebo zapájaním sa do akcií na ochranu fauny a flóry.

* Reagovať | Roman Steinhübl | (14.11.2009 00:24 - neprečítaný)

máte pravdu, jedine výchovou našich žiakov to zmeníme.
Chvalabohu sa medzi žiakmi nájdu nadšenci, ktorí milujú prírodu a nevysedávajú iba za počítačom. A to mám ešte video ako zabíjajú v Číne psov, tak to je brutálne, ešte keď sú pri živote ich zdierajú z kože.

* Reagovať | Ľudmila Jarabicová | (14.11.2009 22:00 - neprečítaný)

Ja sa na tie videá nedokážem ani pozerať. Snažíme sa ale pomáhať, ako sa dá. Sú rôzne organizácie, ktoré sa tejto problematike venujú , najmä PETA, WWF, samozrejme Greenpeace atď. Keď sme sa so synom zapojili do akcie na ochranu tuleňov, syn si uľahčene zhlboka vzdychol a povedal, že konečne pre ne niečo urobil. Uľavilo sa mu. Od tej chvíle viem, že som ho získala pre dobrú vec, Ja veľmi ťažko znášam foto i videá o utrpení zvierat, ale povedala som si, že nebudem nad nimi len plakať (ale radšej ich nepozerám), ale hlavne, že musím pre ne niečo urobiť. A rovnako zmýšľajú i moje vlastné deti. A našťastie i mnohí žiaci. A ešte jeden tip - poznáte pána Miroslava Sanigu? Kto sa venuje ochrane prírody a zvierat, ho pozná - ako vynikajúceho vedca a spisovateľa s veľkým srdcom a veľkým rozprávačským talentom. Vrelo odporúčam.


*Pridať komentár

Učiteľ: Roman SteinhüblViac 

Predmet: Biológia, Geografia
Ročník: 1. ročník SŠ (Kvinta OG)

Autor: liwe 1
Typ dokumentu: Učebný materiál
Vytvorené dňa: 13.11.2009 07:02
Formát súboru: ppt
Veľkosť: 770 kB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Informatika 2. ročník SŠ (Sexta OG) Marta Rusnáková
Geografia 1. ročník SŠ (Kvinta OG) Vladimír Karásek
Geografia Nešpecifikovaný Dávid Lorenc
Biológia Nešpecifikovaný Jana Višňovská
Geografia 1. ročník SŠ (Kvinta OG) Vladimír Karásek
Biológia, Geografia Nešpecifikovaný Jana Višňovská
nešpecifikovaný 3. ročník SŠ (Septima OG) Marcela Stanková
Biológia 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Slávka Kalakayová