Traja nezbedníci z neba - rozprávka mp3

Späť
z
zlý
dobrý, ale ...

Popis: Traja nezbedníci z neba - rozprávka mp3


Diskusia

pridať komentár

* Reagovať | Andrea Cífferyová | (07.12.2009 15:24 - neprečítaný)

Super! V noci som to už nepostrehla. Ale teraz sa teším ešte viac.

* Reagovať | Mária Peťová | (07.12.2009 16:23 - neprečítaný)

a vy ste potešili mňa týmto milým komentárom vďaka

* Reagovať | Eugénia Čellárová | (09.12.2009 10:28 - neprečítaný)

"Autor: A.L.I. "
Iba by som chcela vedieť, kto sa za týmto skrýva a tiež, či máte autorské práva na šírenie tohto materiálu.
Spolupracovali ste nejakým spôsobom na vytvorení tejto rozprávky? Ak áno, blahoželám. Ak nie ....

* Reagovať | Mária Peťová | (10.12.2009 09:06 - neprečítaný)

A.L.I. je firma, ktorá vydala CD ako prílohu v časopise Macko Pusík

* Reagovať | Mária Peťová | (10.12.2009 09:19 - neprečítaný)

Už som to písala pri rozprávke malý princ, kde tiež táto diskusia vznikla. Napísala som aj administrátorovi tejto stránky a vložila žiadosť, že ak sa jedná o porušovanie autorských práv, nech všetky zvukové diela z mojej knižnice vymaže. Zatiaľ sa tak nestalo, čakám na jeho odpoveď. Takže ak budú vymazané nemám najmenší dôvod s tým nesúhlasiť. Podľa môjho názoru sa však učitelia môžu riadiť nižšieuvedeným paragrafom 28 Autorský zákon. Z neho pre mňa vyplýva, že kopírovať a šíriť dielo môžeme na vyučovaní aj bez súhlasu autora. Nie som právnik, preto sa k tomu neviem postaviť odborne. Nemám však záujem na porušovaní autorských práv a už vôbec nie poškodiť meno tomuto webu. Takže nakoľko je na tomto serveri viac zvukových súborov (aj rozprávok), nie len odomňa, myslela som si, že to môže učiteľom len pomôcť ale akosi sa stále stretávam s názormi, ktorí to vidia inak. Toto ma presvedčilo o tom, že viac žiadnu rozprávku nepridám i keď ich mám archivovaných veľmi veľa a sú veľmi užitočné na hodinách literatúry.

Máme predsa každý svoj login a heslo, z čoho vyplýva, že na túto stránku by sa nemali dostať nepovolané osoby teda "neučitelia" ktorí by to nejakým spôsobom zneužili.

Autorský zákon
618/2003 Z. z. ZÁKON


zo 4. decembra 2003
o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon)

Zmena: 84/2007 Z.z.
Zmena: 220/2007 Z.z.

§ 28
Použitie diela na vyučovacie účely

(1) Súhlas autora sa nevyžaduje na vyhotovenie rozmnoženiny krátkej časti zverejneného diela, na jej verejné rozširovanie inou formou prevodu vlastníckeho práva ako predajom, alebo na verejný prenos krátkej časti zverejneného diela, ak takéto použitie nepresahuje rámec odôvodnený vyučovacími účelmi v škole a neuskutočňuje sa na získanie priameho alebo nepriameho majetkového prospechu.



* Reagovať | Eugénia Čellárová | (10.12.2009 10:39 - neprečítaný)

Dala som si námahu a diskusiu som si pozorne prečítala. Administrátor sa nevyjadrí, lebo predpokladá "súdnosť" vysokoškolsky vzdelaných ľudí, ktorí sú platení za to, že žiakov učia, ako spravodlivo užívať to, čo jej hodené na web. Oháňanie sa zákonmi a okatý alibizmus nikomu z nás nepomáha. Nechcem rýpať a je mi to úplne jedno. Zisk z toho nemáte? Koľko prác, ktoré ste do knižnice pridali ste si vytvorili vy sama? V každom prípade, deťom by som na takú prácu povedala: Veľmi sa bavím. Prepracuj to.

* Reagovať | Mária Peťová | (10.12.2009 12:38 - neprečítaný)

Zisk? To o čom prosím Vás rozprávate????? V zákone sa hovorí o majetkovom zisku, len si ho treba poriadne prečítať! Okatý alibizmus .. hmm ak je znenie zákona okatý alibizmus tak potom už nerozumiem o čo Vám ide. V každom prípade, keby sme išli do detailov, Vy ste v svojej videoprezentácii o káve využili pieseň Karla Gota. Mate na ňu autorské práva???? Šírite ju taktiež. Na tomto webe je množstvo zvukových súborov a väčšina z nich je stiahnutá z netu alebo z CD. Tak poďme sa teda dopracovať k nejakému záveru, kedy a za akých podmienok je možné týmto spôsobom šíriť zvukové nahrávky (piesne nevynímajúc, podliehajú autorskému zákonu) --- učiteľom vložené na vyučovacie účely!!!

* Reagovať | Eugénia Čellárová | (10.12.2009 16:13 - neprečítaný)

Písala som o postoji, ktorý ste zaujali. Ale zrejme nepochopili. Už Vás nebudem otravovať,

* Reagovať | Mária Peťová | (10.12.2009 17:33 - neprečítaný)

Vďaka, momentálne sa bavím ja

* Reagovať | Eva Môciková | (11.12.2009 13:11 - neprečítaný)

No, zaujímavé to tu je )
Som síce vysokoškolsky vzdelaná , ale nepochopila som pointu tejto diskusie..
Nevidím v tom nič zlé, keď tu niekto vloží ROZPRÁVKU, PESNIČKU A NIEČO PODOBNÉ ) práve naopak, pomôže to druhému učiteľovi predsa!!!
A potom by ma zaujímalo, čí pani Eugénia píše aj tým, ktorý uverejnia súbor napr. TRETIACI SNEHULIAK, či aj tí porušili autorský zákon. A ako sa ONIpodieľali na tomto dokumente.
pekný deň

* Reagovať | Stanislava Kolářová | (15.12.2009 21:28 - neprečítaný)

Nenechajte sa znechutiť pani Mária...ja sa veľmi teším na ďalšie rozprávky, tak ako som výskala od radosti, keď pán Káčer tu pridal Uspávanky. Veľká vďaka všetkým...

* Reagovať | Mária Peťová | (16.12.2009 17:44 - neprečítaný)

Milá Stanka, vďaka za podporu ale kým sa nevyrieši táto dilema, nebudem tu uverejňovať rozprávky. Rozmýšľala som - rozpútať diskusiu na verejnom fóre a pri chvílke voľného času to aj spravím. V ďačne Vám však zašlem zoznam rozprávok, ktoré mám a využívam v praxi. Tie ktoré si vyberiete, mozem poslat mailom prajem krásne Vianoce, plné pokoja a radosti

* Reagovať | Vladimír Káčer | (20.12.2009 12:06 - neprečítaný)

Takúto diskusiu dokážu vytvoriť len učitelia, neprilepujem sem veci lebo chcem mať percentá, aj u nás v škole rád pomôžem kolegom, a teší ma keď niekto kto nemá také IKT zručnosti príde k materiálom bežne nedostupným, som moderárorom na jednom veľkom fóre a tam je 99% užívateľov spokojných s novými vecami. Škoda asi aj ja končím aby ste videli že minejde o percentá.

* Reagovať | Mária Peťová | (21.12.2009 16:23 - neprečítaný)

..presne tak, vkladala som to s umyslom pomoct prave kvoli tomu, ze nie kazdy vie s netom narabat a mnohokrat zabije vela casu "googlovanim" nepodstatnych veci, ked hlada nejaku konkretnu vec. V konecnom dosledku zakon o autorskych pravach jednznacne nezakazuje medzi ucitelmi kopirovat subory. Niekto to ale nechce pochopit a tvrdi, ze sa "ohanam" autorskym zakonom. To ma fakt nevyslovne pobavilo ... a este sa zamyslam nad ty, ked ucitelia kritizuju pomoc sami sebe vo forme pridania zvukoveho suboru a tvrdia, ze koname nelegalne, velmi rada by som videla, kolko z nich ma doma ponapalovane CD, DVD alebo vyuziva nelegalny operacny system alebo softver.... to uz sa na autorske prava nevztahuje? V mojom pohlade je skor nemoralne prevziat si odtialto subor a neohodnotit ho. Ved ak si ho stahujem, predsa sa mi paci ci nie?????

* Reagovať | Mária Danihelová | (07.02.2011 20:59 - neprečítaný)

Ja veľmi pekne ďakujem za tieto rozprávky, nie preto, že by som si ich nevedela nájsť inak, ale preto, že mi nesmierne šetríte čas. Nemyslím si, že nejakým spôsobom porušujete autorský zákon, keďže priznáte tvorcu... To by sme tu boli zločincami všetci. Ešte raz vďaka.


*Pridať komentár

Učiteľ: Mária PeťováViac 

Predmet: Etická výchova, Náboženská výchova, Všeobecné
Ročník:

Autor: A.L.I.
Typ dokumentu: Učebný materiál
Vytvorené dňa: 07.12.2009 01:33
Formát súboru: mp3
Veľkosť: 47 MB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Náboženská výchova 1. ročník ZŠ, 2. ročník ZŠ, 3. ročník ZŠ Ľubica Fibichová
Etická výchova, Náboženská výchova, Slovenský jazyk a literatúra, Školský klub detí, Špeciálna pedagogika 0. ročník ZŠ, 1. ročník ZŠ, 2. ročník ZŠ, 3. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ Margaréta Binderová
Náboženská výchova Nešpecifikovaný Eva Lazoríková
Náboženská výchova Nešpecifikovaný Alena Tóthová
Náboženská výchova Nešpecifikovaný Alena Tóthová
Slovenský jazyk a literatúra 2. ročník ZŠ Danka Spišáková
nešpecifikovaný 2. ročník ZŠ Natália Martišová
Slovenský jazyk a literatúra, Všeobecné Nešpecifikovaný Mária Baranová
Náboženská výchova Nešpecifikovaný Eleonóra Borovičková
Pracovné vyučovanie, Školský klub detí 1. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ Petra Gáfriková
Náboženská výchova 2. ročník ZŠ Veronika Šulková
Náboženská výchova 2. ročník ZŠ Veronika Šulková
Všeobecné, Výtvarná výchova 5. ročník ZŠ, 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Renáta Kollárová
Slovenský jazyk a literatúra 1. ročník ZŠ Renáta Titková