/ Silvia Bodláková / Informatika / 6. ročník ZŠ / Deň mlieka

Deň mlieka

Späť
zlý
dobrý, ale ...

Popis: Tento rok sa učíme so šiestakmi power-point a jeho podoby. Nech je to zaujímavejšie, rozhodla som sa aktivity k nemu prispôsobiť strave alebo hraniu sa. V pondelok je deň mlieka a tak sme uvarili syr a niečo sa dozvedeli o mlieku. Rozdelil sme sa do skupín a každá mala niečo za úlohu urobiť. Potom sme to dávali spolu do Power-point tak, že som spolu s nimi pri projjektore vkladala fotky a spolu sme písali texty. Môžete deťom pustiť v pondelok na hodine - oslávte deň mlieka.


Diskusia

pridať komentár

* Reagovať | Iveta Ballová | (25.09.2014 17:39 - neprečítaný)

Zaujímavé, ale bolo by dobre opraviť nespisovné výrazy -- syrovátka na srvátka a kojenie na dojčenie - lebo to sú čechizmy.

* Reagovať | Silvia Bodláková | (26.09.2014 08:19 - neprečítaný)

Opravím. Ibaže tam, kde som sa učila robiť syr, v kolibe - to tak volali.

* Reagovať | Ružena Daduová | (25.09.2014 17:54 - neprečítaný)

Veľmi inšpiratívny nápad, perfektne spracovaná prezentácia. Klikám ružovo.

* Reagovať | Silvia Bodláková | (26.09.2014 08:26 - neprečítaný)

Ďakujem. Opravené nájdete: www.dobre-napady.sk/silvia/mlieko.ppsx

* Reagovať | Viera Košická | (26.09.2014 15:22 - neprečítaný)

Prepáčte, ale nerozumiem: mlieko po chemickej úprave?

* Reagovať | Silvia Bodláková | (27.09.2014 23:22 - neprečítaný)

Tak sa upravuje mlieko, ktoré máme v tých papierových škatuliach s tou dlhou zárukou.

* Reagovať | Viera Košická | (28.09.2014 08:09 - neprečítaný)

Mlieko je tepelne ošetrené - nikdy nie chemicky, to je mylný názor. Spôsoby pasterizácie: vysokou pasterizáciou,
ultravysokotepelným ohrevom, termosterilizáciou - podľa toho majú potom trvanlivosť.

* Reagovať | Silvia Bodláková | (28.09.2014 20:23 - neprečítaný)

Ďakujem za vyjadrenie odborné. Práve toto som mala na mysli. To je niečo čo poškodzuje kvalitu mlieka a potom nie je mlieko vhodné na ďalšie spracovanie.
Učím sa doma, lebo nesmiem skoro žiadne éčka a takéto úpravy jedál. Proste môžem len klasiku, ktorú som jedávala ako menšie dieťa alebo ešte staršie recepty.


*Pridať komentár

Učiteľ: Silvia BodlákováViac 

Predmet: Biológia, Informatika
Ročník: 6. ročník ZŠ (Prima OG), 7. ročník ZŠ (Sekunda OG)

Autor: Silvia Bodláková, žiaci 6.B uvedení v dokumente
Typ dokumentu: Učebný materiál
Vytvorené dňa: 25.09.2014 14:21
Formát súboru: ppsx
Veľkosť: 3155 kB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Chémia, Matematika, Svet práce 6. ročník ZŠ (Prima OG), 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Silvia Bodláková
Všeobecné Nešpecifikovaný Ľudmila Promošinová
Slovenský jazyk a literatúra 2. ročník ZŠ, 3. ročník ZŠ Katarína Lukčíková
Prírodoveda 3. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ Lenka Neurathová
nešpecifikovaný 1. ročník ZŠ, 2. ročník ZŠ Eva Siposová
Informatika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG), 8. ročník ZŠ (Tercia OG), 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Silvia Bodláková
Informatika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG), 8. ročník ZŠ (Tercia OG) Ľubica Lauková
Informatika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG), 8. ročník ZŠ (Tercia OG) Ľubica Lauková
Informatika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Mária Geschwandtnerová
Informatika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Veronika Vernarecova
Informatika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Mária Geschwandtnerová
Informatika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Veronika Vernarecova
Informatika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Veronika Vernarecova
nešpecifikovaný Nešpecifikovaný Edita Pláteníková