/ Iveta Hampelová / Matematika / MAT - 3. ročník / Písomné práce a testy / Výstupná písomná kontrolná práca z MAT pre 3. ročník

Výstupná písomná kontrolná práca z MAT pre 3. ročník

Späť
predchádzajúci náhľad
nasledujúci náhľad
z 2
zlý
dobrý, ale ...

Popis: Výstupná kontrolná práca z matematiky pre žiakov 3. ročníka. Formátovo na dve A4 (ideálne na obojstranné vytlačenie)


Diskusia

pridať komentár

* Reagovať | Janka Fáberová | (12.06.2021 13:29 - neprečítaný)

V písomných prácach pre tretiakov som si všimla, že učitelia dávajú medzi úlohy písomné sčítanie a odčítanie štvorciferných čísel. Podľa výkonového štandardu inovovaného ISCED 1 nie je to učivo 4. ročníka?
https://www.statpedu.sk/files/articles/dokumenty/inovovany-statny-vzdelavaci-program/matematika_pv_2014.pdf

* Reagovať | Iveta Hampelová | (12.06.2021 16:56 - neprečítaný)

Ďakujem za upozornenie, máte pravdu - písomné sčítavanie a odčítavanie (ako algoritmus písomného sčítania a odčítania) sa podľa vzdelávacích štandardov udáva až vo 4. ročníku. Od druhého ročníka však každý študijný materiál (pracovný zošit či učebnica) už obsahuje úlohy, kde je písomné sčítanie a odčítanie - v 2. ročníku v obore do 100 a v 3. ročníku v obore do 10 000. Napriek tomu, že učebnice či PZ nie sú povinným materiálom k výučbe, osobne to nepovažujem pre deti za zaťažujúce, skôr naopak. Písomné sčítanie či odčítanie je pre mnohé deti najjednoduchším spôsobom, ako sa k výsledku dopracovať. Navyše, pokiaľ mám správne informácie, každá škola v rámci svojho vlastného ŠVP, má možnosť výkonové štandardy v rámci jedného ISCED si medzi ročníkmi posúvať - v závislosti od týždennej dotácie daného predmetu. Dôležité je, aby žiak na konci, v tomto prípade primárneho vzdelávania, vo svojom vzdelaní získal všetky.

* Reagovať | Janka Fáberová | (13.06.2021 11:25 - neprečítaný)

Ďakujem, no, v obore do 100 sme písomne aj sčitovali, aj odčitovali, ale do 10 000 si ešte docvičíme v 4. ročníku. Ale Vaša kontrolná práca sa mi páčila, tak som si len jedno cvičenie prerobila a je to výborné! Ja som sa len zľakla, že som zle zorientovaná, lebo som prišla po dlhšej PN- ďakujem pekne!

* Reagovať | Tatiana Hrušková | (13.06.2021 13:19 - neprečítaný)

Ivetka, úlohy v práci sú výborne zostavené, klikám na ružovú. Pripájam sa aj k Vašej odpovedi na pripomienku pani Fáberovej.


*Pridať komentár

Učiteľ: Iveta HampelováViac 

Predmet: Matematika
Ročník: 3. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ

Autor: Iveta Hampelová
Typ dokumentu: Písomka, test
Vytvorené dňa: 10.06.2021 16:41
Formát súboru: pdf
Veľkosť: 1107 kB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Slovenský jazyk a literatúra 1. ročník ZŠ, 2. ročník ZŠ Michaela Lachová
Matematika 3. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ Marcela Labudíková
Matematika 4. ročník ZŠ, 5. ročník ZŠ Michaela Lachová