/ Magdaléna Píšová / Výtvarná výchova / Nápady na Vv, Pv / Adventný veniec

Adventný veniec

Späť
z
zlý (1)
dobrý, ale ...

Popis: Jednoduchý adventný veniec - doplnenie


Diskusia

pridať komentár

* Reagovať | Oľga Červeňanská | (20.12.2009 13:10 - neprečítaný)

... iba tri mašličky?

* Reagovať | Oľga Červeňanská | (20.12.2009 13:13 - neprečítaný)

Aj to akési ušmudlané. Prepáčte, ale ak nie ste dosť kritická voči práci svojich žiakov, buďte kritická aspoň voči sebe a nezapĺňajte knižnicu hocičím.

* Reagovať | Renáta Mráziková | (23.12.2009 11:27 - neprečítaný)

Vážená pani Červeňanská,kto ste,že si dovolujete takto kritizovať ľudí a kde beriete na to právo????Vy ste asi v živote nerobila s malými deťmi,takže ak sa tomu nerozumiete,nehodnoťte prosím druhých!!!!!!Zrejme sa musíte veľmi nudiť

* Reagovať | Oľga Červeňanská | (26.12.2009 13:38 - neprečítaný)

Kto som? Obyčajná učiteľka s vyše 30-ročnou praxou - aj s malými deťmi. Právo na kritiku beriem tam, kde ho máte i Vy, pani Mráziková. To, čo Vy nazývate nudou, je pre mňa únik od života, o ktorom Vy nemôžete nič vedieť. Žiaľ nepochopili ste, že nemám výhrady voči práci samotnej (doporučujem prečítať komentáre dolu nižšie), ale voči povrchnosti, s ktorou niektorí kolegovia pristupujú k práci s virtuálnou knižnicou. V popise súboru veľmi chýba zmienka, že venček robili malé deti. Preto som tak reagovala. A možno len veci okolo seba vnímam inakšie. Možno nad nimi viac rozmýšľam.Možno je latka mojich nárokov postavená privysoko - aby ju podľa situácie bolo možné znížiť a neklesnúť pritom úplne dolu.
Samozrejme, že zato ma môžete súdiť a osúdiť. Máte nato právo Vy i ostatní kolegovia. Na rozdiel od Vás ja Vám žiadne právo neupieram - žijeme predsa v demokracii.

* Reagovať | Žaneta Pikartová | (20.12.2009 13:55 - neprečítaný)

Mne sa to páči, lebo je to Vaša práca a práca Vašich detí ( inak je tu veľmi veľa všeličoho k Vianociam z internetu). Chápem, že mašličky sú tri, lebo až teraz pribudne ďalšia, a tiež viem, že keď sa veľmi s dobrým úmyslom snažíme, potom zabolia netaktné slová inej kolegyne. Deťom odkaz, že sú šikovné.

* Reagovať | Oľga Červeňanská | (20.12.2009 16:46 - neprečítaný)

Vážim si snahu detí - za to ich treba pochváliť. Deti za nič nemôžu. Urobia len to, čo ich pani učiteľka naučí, hoci určite majú naviac! Pani učiteľka by však mala mať toľko súdnosti, aby tu prezentovala také práce detí, ktoré sú pekné a za ktoré sa deti nemusia hanbiť. Lebo - priznajme si - toto tu je škaredé - a kto to nevidí, tak má veľmi nízke estetické cítenie a nízke nároky na seba ako učiteľa. A z toho mi je veľmi smutno. Druhýkrát rada pochválim deti i pani učiteľku, ale lacno chválime iba lacné veci.

* Reagovať | Edita Pláteníková | (20.12.2009 17:09 - neprečítaný)

Je pravda, že existujú aj krajšie vence, ale tieto sú pôvodné, neprišli nikomu mailom, a preto si myslím, že sem patria. Pridala by som snáď súbor na výrobu makiet z papiera. Rozhodne sú mi takéto práce milšie ako tie stiahnuté z internetu. Navyše viem, že deti sú rady, keď sa môžu s prácou pochváliť. Ja učím siedmakov a starších. Robia projekt (o Jánošíkovi), tiež sa tešia, že práce nafotíme a ukážeme v knižnici. Určite nebudú všetky prvotriedne. Na tom ale nezáleží, dôležité je, či boli robené s úsilím a radosťou.

* Reagovať | Žaneta Pikartová | (20.12.2009 18:00 - neprečítaný)

Pani kolegyňa Červeňanská, zbytočne urážate pani Píšovú i mňa. Ja sem pravidelne prispievam od apríla, videla som všeličo a čítala hrubé poznámky na autorov. Žiadal by sa empatický prístup. Pani kolegyňa venovala čas prezentácii , poskytla fotografie, to si vážim. P.S. Ja mám na seba vysoké nároky - pozrite si komentár k mojim príspevkom.

* Reagovať | Oľga Červeňanská | (20.12.2009 19:30 - neprečítaný)

Prepáčte, že som si dovolila vysloviť svoj názor. Opakujem ešte raz: vážim si každú DOBRÚ prácu a každého učiteľa, ktorý dokáže s deťmi pracovať tak, aby z práce mali radosť. Niekedy možno ide iba o to. Ak ale pri práci výsledok nie je dôležitý, tak to zahrňme do komentára. Iste, deti sa potešia, ak vidia na internete niečo svoje. Ale učme ich aj porovnávať sa s inými, učme ich, čo je kvalitné a čo nie. Snaha sa cení, veľmi. Ale tu za počítačom ju nevidieť. Vidieť len výsledok. Na to by sme mali myslieť, keď sem dávame žiacke práce. Vhodný komentár môže všetko zachrániť, ale v tomto prípade práci skôr uškodil.
Nevyjadrila som sa hrubo a nikoho som nechcela uraziť. Nepoužívam hrubé výrazy!!! A hovoriť o mojej empatii na virtuálnej úrovni nemá význam.
Česť všetkým učiteľom, ktorí tu v tejto knižnici viac pomáhajú iným, ako sa chvália.


*Pridať komentár

Učiteľ: Magdaléna PíšováViac 

Predmet: Pracovné vyučovanie, Výtvarná výchova
Ročník: 1. ročník ZŠ, 2. ročník ZŠ, 3. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ

Autor: Magdaléna Píšová
Typ dokumentu: Metodický materiál
Vytvorené dňa: 20.12.2009 11:38
Formát súboru: ppt
Veľkosť: 3538 kB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Náboženská výchova, Výtvarná výchova 1. ročník ZŠ Marianna Fedorová
nešpecifikovaný Nešpecifikovaný Erika Hyžová
Výtvarná výchova 3. ročník ZŠ, 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Renáta Kubalová
Pracovné vyučovanie Nešpecifikovaný Eleonóra Fehérová
Pracovné vyučovanie, Výchova umením, Výtvarná výchova 0. ročník ZŠ, 1. ročník ZŠ, 2. ročník ZŠ, 3. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ, 5. ročník ZŠ, 6. ročník ZŠ (Prima OG), 7. ročník ZŠ (Sekunda OG), 8. ročník ZŠ (Tercia OG), 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Ružena Kočišová
Hudobná výchova, Náboženská výchova, Slovenský jazyk a literatúra, Vlastiveda 2. ročník ZŠ, 3. ročník ZŠ, 4. ročník ZŠ, 5. ročník ZŠ, 6. ročník ZŠ (Prima OG), 7. ročník ZŠ (Sekunda OG), 8. ročník ZŠ (Tercia OG), 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Janka Šutková